Thanksgiving

Idag är det Thanksgiving och hade vi bott i USA så hade vi firat ordentligt och varit lediga idag (imorgon också för den delen). Imorgon är det dessutom Black Friday, klämdag och årets största shoppingdag då dom flesta börjar julhandla. Det var Abraham Lincoln som på slutet av 1800-talet bestämde att man skulle börja fira Thanksgiving den fjärde torsdagen i november varje år. Men det har egentligen firats sen 1600-talet då de första immigranterna anordnade en fleradagars tacksägelsefest till Guds ära (efter flera svåra år till slut ha fått sin första riktiga skörd). Numera är det ugnsstekt kalkon med fyllning som står i centrum på festbordet. Till det serveras potatismos, sötpotatis, gröna bönor och pumpapaj. 
(nedan bild från Hellmans middag som Cramby lagade för något år sen på läckra Watz i Stockholm)
 hellmannstg-44
Varuhuset Macys anordnar sen 1924 en stor Thanksgivingparad på New Yorks gator varje år.    
 
Efter Thanksgiving är det traditionellt fritt fram att börja julpynta så nu plockar vi fram jullådan och frossar i pynt!

Lite av varje i helgen

Jag gillar att hitta på lite blandad kompott i vardagen.  Fest och hemmamys huller om buller gör det lite lättare att ta sig fram i novembermörkret som annars känns som (citerar Gradvall) ett enda tungt ögonlock. Vi tittade förbi skivaffären häromdagen och hittade mannens platta i gott sällskap, det känns roligt! Förra veckan förvandlades arenan i Gothia Towers till Las Vegas under några timmar när Joe Labero intog scenen. Showen var väldigt osvenskt och bättre än jag tänkt mig. Att det dessutom spelades bra hårdrock på hög volym hela kvällen var ju dessutom en bonus.
Det har funnits tid till oväntat besök av en utflyttad kompis och fika i trädgården (ja, i november!) och mycket träning och quality time med Remedy. Skogspromenader i dagsljus med honom blir det ju inte i veckan tyvärr.

Tacos & Tequila

Inne på den här innegården Långgården på Tredje Långgatan har det precis öppnats upp en helt ny värld i stan. Cafe, restaurang och en superläcker utställnings/konsertlokal i gamla Auktionsverket. Kommer bli hur poppis som helst! Vi gick på fotoutställning med rockfoto från Mick Rock och käkade på Tacos & Tequila. Kanske lite skralt utbud av tequila men supersnyggt och grymt gott! Grattis Göteborg! 
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv