Kändisvin # 2

Dags för kändisvin igen. Ernst Kirchsteiger gillar också vin och detta österrikiska vin har potential att bli en ny favorit till och med! Lätt och riktigt gott. Vinet är gjort på de gröna druvorna grüner veltiner, chardonnay och pinot blanc. Poesi a la Ernst  "Om druvorna, solen och jorden vore instrument är vinet musiken som uppstår"
 
 

24 hr i Köbenhavn

När mannen skulle ha jobbmöte i Köpenhamn mitt i veckan en grå vinterdag före jul så hängde jag med.
  
 
Vi bodde på hotell Guldsmeden på Västerbro och hade sån tur att vi bara några meter från hotellet hittade en jättemysig italiensk restaurang, Tony's (en av Madklubbens flera restauranger)  Där åt vi en av de godaste efterrätterna någonsin, ingefärspäron med  kanderade pistagenötter, glass och brombärssås.
 
Tony's, Västerbrogade 64
 
Runt hörnet på hotellet ligger även min lilla favoritgata i stan Vaernamdamsvej.  Där finns några blomsterbutiker, flera små restauranger och inredningsbutiker och en riktigt bra spritbutik.

 
Jag gillar Cafe Granola är retroinrett i 30-talsstil. 
 
 
På en parallellgata till Stöget ligger Straedet. Där hade jag hört talas om en liten inredningsbutik som jag letade upp. Och det var verkligen en pytteliten butik helt full med fantastiska saker. Jag med ägarinnan och det visade sig att hon bott många år i Vancouver så hon blev jätteglad när hon hörde att julklappen jag köpte skulle åka hela vägen dit.
 
Akimbo, Hyskenstraede 3
 

Gamla tanter...

...är coola tjejer som levt lite längre
 
I helgen hade jag besök av en kompis jag inte träffat på superlänge.  
Vi spenderade hela lördagen på stan och på eftermiddagen gick vi på standup med David Batra och Robin, så jäkla roligt och välbehövligt att få skratta högt!
 
Vi kikade in på Saluhallen som har blivit så fin sen renoveringen och där doftar fantastiskt! Jag skulle verkligen vilja ta mig tid att handla mer mat där! Har nog aldrig handlat där alls är jag rädd.. 
Måste ta en fika på härliga turkosa På Kanelen också
 
 
Vi gick till Magasinsgatan en sväng såklart. Det var rea på Magasin 11 och på Prickig Katt hittade vi dessa fräcka bokljusstakar. Jag  tänker inhandla en så fort jag kan!  Bästa citatet i stan läste vi där också "Gamla tanter är coola tjejer som levt lite längre"
 
 
 
 
Vi avslutade sen kvällen med att äta en helt fantastisk asiatisk middag på Hello Monkey. Nyttigt för mig att lämna min comfortzone en stund!
 
 
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv