Balla Brudar # 11 Cowgirl Connie Reeves

Coola coola lilla Texastant! Den äldsta cowgirlen att bli invald i Cowgirl Hall of Fame var Connie Reeves. Hon började rida innan hon kunde gå och hon fortsatte med det varje dag tills hon ramlade av sin häst och skadade sig så illa att hon gick bort, 103 år gammal. Hon pluggade juridik men då depressionen slog till fanns inga jobb att få så istället började hon som ridlärare på ett sommarläger för tjejer och fortsatte med detta i nästan 70år och tros ha lärt över 36000 tjejer att rida. En stentuff härlig tant som tillsammans med sin man drev en boskapsranch. Hon har  levt ett "get-off-your-rump-and-live-life", att sätta sig i gungstolen var inget för henne. Så när hon ramlade av hästen och fick en skada som gjorde ena benet kortare än det andra löste hon det med att fixa högre klack på sin ena cowboyboot.  94 år gammal gav ut sin biografi " I married a cowboy", låter som en spännande story. Jag hade gärna tagit ridlektioner hos henne!

Cronuts eller Chocolate chip cookie shot?

På Spring street i Soho i New York ligger Dominique Ansels bageri. Han är killen som häromåret skapade cronuten, en hybrid mellan en croissant och en donout. Köerna till hans lilla ställe är alltid långa. Hans nya ide är en chocolate chip cookie med en shot av mjölk inuti, kanske inte helt lätt att äta men såå gott misstänker jag! Grymt sötsugen just nu!  

En snöig januarihelg

Vilken härlig helg! Känns som om vi har haft sportlov! Snön har vräkt ner och vi har varit ute jättemycket och gått omkring med leende på läpparna och rosiga kinder.
Det ser ut att ha varit mysigt att vara häst också.
Vi smet in till Järntorget en sväng på lördagkvällen, åt vrålgod pastamiddag på Långgårdarnas italienska Taverna Averna och lyssnade på konsert med Justin Townes Earle på Pustervik.
Helgen avslutades med livemusik i soffan, spännande planer inför kommande konsert med mannen och det här gänget! Jag ser verkligen fram emot det!
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv