Hur många mysiga lador finns det egentligen på Gotland!?

Södra Gotland är fantastiskt vackert och det är ju norra Gotland med Fårö också. Så dit kommer vi styra kosan snabbare än kvickt! Där lockar pynt, musik, vacker natur och god mat i renoverade lador i en salig röra = balsam för själen. På Fårö ligger Kutens Bensin med tillhörande Creperi Tati, ett ställe som lockar bil och retrotokiga snubbar från hela världen. Rost, krom, rock'n roll och god mat och dessutom en neonskylt som tillägnas Elvis! Ser hur snyggt och kul ut som helst! (eller hur Anna ;)  
Sitter vid datorn och drömmer om att få fynda i loppisbutiken Fint o Fult mitt ute i ingenstans (dvs Bungenäs). Affären ligger i en gammal lada och har haft öppet några dagar i veckan i sommar. Den drivs av en tjej som är möbelsnickare och de dagar hon har stängt jagar hon runt på loppisar och auktioner för att hitta nya roliga saker att sälja i sin söta affär.
På Lauters Bar och Cafe på Fårö har vi varit för länge sen och ätit i solnedgången och jag vill gärna tillbaka.
"Blunda en stund. Tänk dig en ljummen sommar vind som snirklar runt din hud.
Ett glas vin och några oliver. Havet som glittrar i väster och telefonen avstängd. Så är det på Lauters - tummis"
 
Mitt sista Gotlandstips kanske är det allra mysigaste? Jag pratar om Bungenäs kalkbrott som ligger så långt ut man komma i nordöstra Gotland. Det verkar vara en egen liten värld som fram till nu varit i försvarets ägo och otillgänglig för allmänheten. Men nu är området tillgängligt och har blivit oerhört populärt. Man parkerar bilen där vägen tar slut men kan låna militärens gamla cyklar och cykla på grusvägen genom fårhagarna ner till den gamla Kalkladan vid havet. Där har de har återupplivat de gamla byggnaderna från kalkbrottets tid och skapat Bungenäs Matsal. I den stora vackra Kalkladan finns också en restaurang till och ett konstgalleri. Vissa kvällar har dessutom en foodtruck med jamaicansk mat stått parkerad där. "Missa inte att prova Gotlands första jamaicanska restaurang som erbjuder jerk chicken, reggae och domino i solnedgången" Nu i sommar så har de förutom all god mat haft en spännande livescen som kört 28 föreställningar/konserter/talkshows under namnet c/o Bungenäs - Första sommaren.  Ok! Jag kan nog inte vänta längre, vill boka resa till Gotland idag!!
Bungenäs matsal & Kalkladan på Gotland – Gotlandstips
Bungenäs matsal & Kalkladan på Gotland – Gotlandstips

Kära Gotland - Vi ses snart!

Kära Gotland! Vi hade tänkt hälsa på dig i år, men den lilla sommarsemestern och för den del hela sommaren, gick i rasande tempo och vi hann inte dit tyvärr. Men nästa sommar ses vi, jag lovar! Det kommer bli en sväng till Visby, vi vill gärna besöka Visby Creperi och Logi (mest känt som "Strykjärnet" pga husets form) där det ska finnas fantastiskt goda crepes och ibland livemusik. (lånat bild från Mitt vita hus)
Middag vill jag gärna käka på restaurangen Surfers. Det är ett strandbarskitschigt jättepoppis ställe i stan som serverar god kinamat från Sichuanprovinsen. De har en bra bar och fräck inredning med bla hulahulatjejer målat på väggarna. Öppet onsdag till söndag  Öppet året runt och man måste oftast boka bord  för att säkra sin plats. (lånat bild från Tripadviser tills jag kommer dit själv)
Många spännande personligheter och kreativa människor dras till Gotland och det poppar upp nya roliga ställen hela tiden. Åker man 20minuter söderut från Visby så kommer man till Västergarn där Hotell Stelor ligger. Det drivs av en kreativ tjej och det lilla hotellet har bara sex rum, alla individuellt inredda och det ser så enormt mysigt ut!  Man kan köpa med sig vintagemöblerna hem om man vill. I restaurangen Stelor Kitchen har det varit flera kändiskockar på beskök i sommar från Gbgs Pigalle och Bhoga . Bredvid hotellet går små söta lamm och i trädgården finns uteservering och en renoverad gammal lada där det hålls konserter, yogalektioner och filmkvällar. Denna sommaren har bla Irma och Dungen varit där och spelat och de har visat Wes Andersons filmer. Stelor verkar vara ett ställe helt i min smak! Risken är nog att jag aldrig vill åka därifrån! (EBs fina bilder)
gotland, onsdag.
 gotland, onsdag.
Åker man ytterligare söderut, till hamnen i Burgsvik kommer man till nystartade Guldkaggen. Det är ett gammalt hamnmagasin från 1600-talet som nu drivs av  kompisgänget på 8vuxna och 10barn som hälsar att de  driver Gotlands skönaste sommarhäng för alla som älskar bad, mat och musik. Guldkaggen består av fyra olika delar: Potobers, en restaurang som mestadels serverar olika potatisrätter och bärs. Glada Glassen, glasskiosk såklart. One Love, en utebar där det spelas vinylskivor och fixas grillkvällar och afterbeach. Och Vattenleken, en offentlig strand med kul aktiviteter för stora och små. Nu är det stängt för i år, men öppnar igen nästa sommar och då ska det ätas potatis och lyssnas på vinyl.

Gotland - förra gången

För en hel massa år sen gjorde vi en veckas roadtrip på Gotland. Vackrare ställe får man leta efter! Vi  bilade runt hela ön, bodde på hotell i Visby, tältade på Fårö och bodde på hästgård mitt på ön. Vi red i havet, solade, besökte museum och gick nattvandring med en gammal gotländsk gubbe som hade nyckel till Visbys gamla låsta ruiner. Åt fantastisk gott lamm och saffranspannkaka med salmbär också såklart.
På hästgården Enggarde i Hemse bodde vi några dagar, tog ridlektioner och red långritter ut på landet. Så vackert att se Gotland från hästryggen. Älskar denna fina ö och längtar tillbaka!!
Lamm och raukar finns det gott om på Fårö.
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv