Borås - en glad överraskning

Jag blev glatt överraskad när vi gick på upptäcksfärd i Borås i helgen, vilken trevlig stad! Förutom att den är en levande konststad med skulpturer och streetart överallt så finns det ju en hel massa kul butiker, mängder med fik och restauranger överallt. Den jättefina leksaksaffären Kurragömma hade fixat en snygg blomlåda.
Och där hittade jag vikväggen jag letat efter så länge i butiken Hjärterum som trots att den var lite rörig hade en massa fint jag skulle vilja handla med mig hem bums om huset varit större. Chesterfieldsoffan, I love you!
Veras Vintage hade varit och fyllt på sortimentet hos Americana i Stockholm och det största sortimentet Swedish Hasbeens jag sett nånstans. Dom där blå kanske? Eller de röda med nitar? Ja tack
Eller den rosa lampskärmen?!  Borås - jag kommer snart tillbaka!

På To-Do-listan :Clarksdale Missisippi

Nästa års roadstripäventyr går till amerikanska Södern och just nu på listan finns två viktiga stopp. Det ena är Ground Zero Blues Club i Clarksdale Missisippi (där Morgan Freeman är en av delägarna) Stället öppnade 2001 och det spelas blues live flera gånger i veckan, serveras mat och vill man bo över så finns det sju lägenheter i byggnaden också. Plus att stället är så grymt  södersnyggt!
Det andra stoppet är Schack Up Inn, också det i Clarksdale. Lurigt men vrålhäftigt hotell med bar och livemusik och  bla singer/songwriter och gitarr workshops. "Shacks, if you think you might not like one then do yourself, and us a favor and don't book one. They are for people who appreciate history. Shacks are loved by artists, musicians, writers and just plain cool folks. (some people seem to think our shacks were slave shacks, not so) they were sharecropper houses and or tenant houses."
Hur mysigt kan det bli!?
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv