Nere i Paris katakomber

Efter att ha köat i någon timme på lördagkvällen, blev vi dom näst sista att släppas in i katakomberna i Paris precis innan stängning. Bland det läskigaste och mest fascinerande jag någonsin gjort. Katakomberna är ett nätverk av mer än 30 mil långa underjordiska tunnlar under stan. Tunnlarna skapades redan under romartiden när man bröt kalksten där. Men 1786 beslöts att man skulle börja använda katakomberna som gravplats och sen dess har man burit ner ungefär 60miljoner skelett och staplat benknotorna längs gångarna. Det är bara en liten del som är öppen för allmänheten, det tog ungefär 40minuter att gå igenom för oss, det räckte gott och väl. Måste erkänna att jag nästan fick lite panik när vi klättrat ner dom ca 180 trappstegen ner i underjorden, men väl nere var det väldigt vackert och respektfullt om än makabert. Det finns såklart hemliga ingångar som folk smiter in i ändå och katakomberna användes under andra världskriget. Det har till och med hållts konserter där..
 

Valborg i Paris

 
 Från London till Paris.  Finns ingen stad som Paris! Så roligt att få prata franska, dricka rödvin i små glas, äta croissant och bara promenera omkring. Vi bodde i Maraiskvarterenm runt hörnet från Village St Paul där det finns hur mycket loppisar som helst. Tittade in på snygga butiken Merci där det fanns linnelakan och en hel del annat fint som skulle passa hemma!
Området kring Canal Saint-Martin i nordöstra Paris är fantastiskt mysigt. Första maj kom värmen tillbaka, alla var lediga och satt och njöt av solen, unga och gamla i en härlig blanding. Så mysigt! Vi testade pizzerian Pink Flamingo och satt vid kanelen med vår rosa ballong och väntade på leverans, smidigt och supergott! I början av året var det nog inte lika mysigt där när kanalen tömdes och städades för första gången på 15 år, det fanns en hel del omysigt på botten. Men nu är det rent och fint igen! Merci!

London - mellan Towern och Brick Lane

Våra kompisar hade fixat en jättemysig Air bnb lägenhet för oss allihop i ett nybyggt område jag inte varit i förut i East End i närheten av Tower Bridge och mysiga småbåtshamnen St Katrines Docks, där det finns en massa små restauranger och kontor. Där skulle jag kunna bo. Gatan Brick Lane (Banglatown) ligger några minueters promenad åt andra hållet och är helt annorlunda. En stor invandrarkultur från Bangladesh mixas med ung och hipp design och trendiga matställe. Passar ju oss perfekt, så hippa som vi är ;)
På vinbaren VagabondOld Spitalfields Market fick man ladda sitt vinkort och med det köpa vin på kran,  jättekul att vara sin egen vinprovare. Platsen har varit marknadsplats i 350år och nu är det en marknad under tak med både mat och roliga prylar.
Äta måste man ju, och dricka. Så vi testade en portugisk tapasrestaurang på marknaden också, Taberna Mercado. Nästa gång har vi på St Johns To-Eat-listan, kompisarna var där och tyckte det var fantastiskt.
Vi fortsatte äventyret, tog Eurostartåget och åkte tunneln över till Paris. Bye bye London! See you soon!
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv