Hur många mysiga lador finns det egentligen på Gotland!?

Södra Gotland är fantastiskt vackert och det är ju norra Gotland med Fårö också. Så dit kommer vi styra kosan snabbare än kvickt! Där lockar pynt, musik, vacker natur och god mat i renoverade lador i en salig röra = balsam för själen. På Fårö ligger Kutens Bensin med tillhörande Creperi Tati, ett ställe som lockar bil och retrotokiga snubbar från hela världen. Rost, krom, rock'n roll och god mat och dessutom en neonskylt som tillägnas Elvis! Ser hur snyggt och kul ut som helst! (eller hur Anna ;)  
Sitter vid datorn och drömmer om att få fynda i loppisbutiken Fint o Fult mitt ute i ingenstans (dvs Bungenäs). Affären ligger i en gammal lada och har haft öppet några dagar i veckan i sommar. Den drivs av en tjej som är möbelsnickare och de dagar hon har stängt jagar hon runt på loppisar och auktioner för att hitta nya roliga saker att sälja i sin söta affär.
På Lauters Bar och Cafe på Fårö har vi varit för länge sen och ätit i solnedgången och jag vill gärna tillbaka.
"Blunda en stund. Tänk dig en ljummen sommar vind som snirklar runt din hud.
Ett glas vin och några oliver. Havet som glittrar i väster och telefonen avstängd. Så är det på Lauters - tummis"
 
Mitt sista Gotlandstips kanske är det allra mysigaste? Jag pratar om Bungenäs kalkbrott som ligger så långt ut man komma i nordöstra Gotland. Det verkar vara en egen liten värld som fram till nu varit i försvarets ägo och otillgänglig för allmänheten. Men nu är området tillgängligt och har blivit oerhört populärt. Man parkerar bilen där vägen tar slut men kan låna militärens gamla cyklar och cykla på grusvägen genom fårhagarna ner till den gamla Kalkladan vid havet. Där har de har återupplivat de gamla byggnaderna från kalkbrottets tid och skapat Bungenäs Matsal. I den stora vackra Kalkladan finns också en restaurang till och ett konstgalleri. Vissa kvällar har dessutom en foodtruck med jamaicansk mat stått parkerad där. "Missa inte att prova Gotlands första jamaicanska restaurang som erbjuder jerk chicken, reggae och domino i solnedgången" Nu i sommar så har de förutom all god mat haft en spännande livescen som kört 28 föreställningar/konserter/talkshows under namnet c/o Bungenäs - Första sommaren.  Ok! Jag kan nog inte vänta längre, vill boka resa till Gotland idag!!
Bungenäs matsal & Kalkladan på Gotland – Gotlandstips
Bungenäs matsal & Kalkladan på Gotland – Gotlandstips
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv