Gamla pianon i Cotswolds

Ni vet ju att blir jag sådär exalterad så jag hoppar i stolen när jag hittar nåt nytt spännande ställe jag vill åka till. Som nu. Åker man rakt västerut från London i ungefär 3 timmar så kommer man ut på engelska landsbygden, till Cotswolds Hills, som anses vara en "Area of Outstanding Natural Beauty". Därute bor dessutom en hel hög kändisar. Jag vill gärna  åka runt bland byarna och äta paj på dom lokala pubarna i mina gummistövlar.

Men det som lockar allra mest just nu är byn Stroud. Där ligger ett stort gammalt kloster från 1700-talet som är omgjort till ett urhäftigt boutiquehotell The Convent. Ägarna Matt och Charlotte köpte det för några år sen och bor där med sina två katter Gin och Tonic.  Förutom hotell så rymmer klostret nu restaurang, bar och en musikstudio där dom förutom spelar in musik även håller låtskrivarkurser. Ägarna är musiktokar och att dom har lagt ner hela sin själ i den enorma renoveringen av det nergångna klostret känns överallt. Det har en hisnande utsikt och det driftiga coola paret har samlat in en massa pengar till renoveringen och inrett det med roliga prylar överallt, konst, gunghästar, skulpturer, en hel massa gamla pianon. Som nån på Tripadvisor skrev "The Convent is something else. It is barking, bonkers, yet brilliant. A bohemian venue for musiclovers. Must be seen to be believed."
 
Klostrets kapell är The Convents hjärta. Det har omvandlats till en underbar lokal där parets företag Convent Records ordnar konserter flera gånger i veckan. Kan man inte komma dit fort nog kan man betala några pund, streama konserterna och kolla live hemma så länge via deras NetGig.  Flera artister jag gillar har spelat där (Sam Oulaw på bilden) och jag måste bara kolla in detta speciella ställe bums!  The Convent är en privat klubb också där man kan bli medlem och då ingår alla konserter under året. 
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv