Bland månskensfiskarna på Les Puces

Efter frukost med croissant och cafe creme på en bar med jättehärlig personal tog vi metron till Porte de Clignancort i norra Paris där stans största loppmarknad finns, Les Puces de Saint Ouen. Den består av 14 olika marknader, inomhus, utomhus, i gränder, i små och stora butiker på och omkring Rue des Rosiers och håller öppet varje helg. Läs mer här
Det känns i luften att St Ouen har varit marknadsplats länge. Det officiella organiseringsåret är 1885 men långt innan dess sålde luffare junk dom grävt fram bland soporna inne i Paris och kanske kunde tjäna någon krona på. Dom kallades Pêcheurs de lune (månskensfiskare) och slog sig ihop och satte upp tillfälliga marknadsstånd tillsammans för att locka fler kunder och skydda sig mot tjuvar. Dom höll sig utanför stadens murar i bla Clignancourt . Med tiden lockades allt fler kunder, samlare och antikhandlare. Från slutet av 1800-talet måste man betala hyra för att behålla sin marknadsplats.
 
 
 
Såå mycket fint!!! Hade kunnat fylla flera containers med roliga grejer! Mina favoritmarknader efter första besöket är Vernaison, Serpette och Paul Bert. Jag fastnade också lite extra hos butiken Tombes du Camion med en massa småprylar som jag tror var samma vi handlade hos när vi var i Isle sur la Sorgue förra våren.
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv