Belle Meade Bourbon

Publicerad 2015-11-06 14:30:00 i Amerika, Wine and dine,

"Det var en gång"...två killar som skulle åka med sin pappa till en slaktare på landet och handla kött. På vägen dit pratade dom om ditten och datten, bla om att de hade hört talas om att deras familj en gång för länge bryggde lite whiskey. Väl framme i byn Greenbriar fick plötsligt till sin förvåning en av killarna se en skylt med sitt namn på - Charlie Nelson. Dom hade ingen som helst aning om att deras förfader, Charlie Nelson, inte bara bryggde lite moonshine hemma, utan faktiskt hade ett registerat bolag och var en av dom största Tennessee whiskeybryggarna med en produktionskapacitet 10ggr så stor som Jack Daniels! Innan förbudstiden (1920-1933) blev de tvungna att lägga ner verksamheten (som dom sista 20åren sköttes av Charles stencoola fru Louisa.)
Det gamla destilleriet står kvar idag, så snacka om att killarna blev chockade!  Hos Greenbriars historiska sällskap fanns dessutom två av orginalflaskorna med whiskey kvar. Tiden stannade och bröderna kände på en gång båda två att "This is our Destiny". Så sen dess har de jobbat på att väcka familjens whiskey business till liv igen. Läs hela otroliga storyn här.   Bättre än en saga!
Nu ligger nya destilleriet i Marathon Village (bredvid Antique Archeology) där man kan gå guidad tur och provsmaka. Vi snubblade på Charlie Nelson i spritaffären och snackade med honom. Oj vad stor han var förresten! Hästarna på etiketten är Bonnie Scotland, en förfader till kände Seabiscuit. Den andra hette Brown Dick och en av hans förfäder hette just - Whiskey. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv