Balla Brudar # 12 Auktionsdrottningen Mette

Publicerad 2015-04-20 17:34:00 i Balla brudar, Pynt,

lauritz
I somras lyssnade jag den intressanta danska rödhåriga Mette Rode Sundströms sommarprat. Hon är VD för Nordens största auktionshus Lauriz.com som handlar med konst, design och antikviteter på nätet.  Efter tio år har omsättningen ökat med över 1000% och de fem stora auktionshusen i Sverige är fyllda med allt från kläder, möbler och allt möjligt kul mellan himmel och jord. Hennes man Bengt Sundström köpte det gamla danska auktionshuset Lauriz Christensen Auktioner för 15år sen men han ville demokratisera auktionsvärden, få bort snobbstämpeln och lära vanliga människor och köpa och sälja på auktion. De var första landet i världen att börja med onlineauktioner och idag görs det mer än 10000köp per dag. "Vi vill ha dig som kund lika mycket vare sig du köper något för tusen kronor eller en miljon kronor. Det kanske låter skenheligt, men det är det inte. 80 procent av vår omsättning är föremål mellan 800 och 25 000 kronor. Detta är en medveten satsning, just för att behålla auktionerna tillgängliga och möjliga för både studenten som för företagsledaren"
 Paret bor på en stor ridanläggning utanför Köpenhamn men äger också vingården Chateau Vignelaure i närheten av Aix-En-Provence där dom spenderar så mycket tid som möjligt. Deras vin finns i beställningssortimentet på Systemet och vi gillade deras rosévin som vi testade häromdan. "Något som speciellt fångade dem på Vignelaure var konstsamlingen som finns på gården. En tidigare ägare, Georges Brunet, var en konstsamlare och konstkännare som välkomnade konstnärer att bo och skapa på Vignelaure, och vissa gjorde etiketterna till vinflaskorna. Konstsamlingen finns kvar och förvaltas nu av Mette och Bengt . Vi har lärt oss att det är viktigt att ha en sammanhängande kraft i livet, och konsten är det som binder ihop Lauritz och Vignelaure."

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Jag äger en hel massa cowboyboots, har en brun häst och en röd liten stuga. Jag älskar att resa och blir lycklig av mat och pynt. Kan inte leva utan musik och jag blir inspirerad av det mesta runt omkring mig.
Detta är min blogg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv